Čini se da Bandai Namco u posljednje vrijeme jednostavno ne zna pogriješiti te da skuplja sve veću količinu odličnih igara i kao izdavač za druge razvojne studije (Elden Ring, The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, RAD, Cyberpunk 2077, Twin Mirror), ali i kao razvojni studio (Ace Combat 7, Code Vein, Tales of Arise itd.). Tako su danas najavili i potpuno novu vlastitu igru imena Blue Protocol, koja će, prema službenim informacijama, biti online akcijski RPG i to samo za PC.

U ovom trenutku jako je malo informacija poznato o samoj igri, no ono što znamo je da na njoj radi studio Project Sky Blue – spoj dva interna Bandai Namcova studija, a to su Bandai Namco Online i Bandai Namco Studios. Igru rade u poznatom i često korištenom odličnom pokretaču Unreal Engine 4, a studio obećava da će svijet ove nove igre imati očaravajuću grafiku i vizualni stil sličan anime filmovima.

Svijet je na rubu uništenja, sada je vrijeme za jedinstvo. Marširajte naprijed s prijateljima i strancima te porazite neprijatelje daleko jače od vas. Putujte kroz prostor i vrijeme kako biste promijenili budućnost van ove borbe“, stoji u službenom opisu igre, što nam dodatno razjašnjava kako će igra biti online kooperativnog tipa te da nas čeka obilje akcije i borbe u ovom novom online akcijskom RPG-u.

Druge informacije zasada nisu poznate, kao niti okvirni datum izlaska igre te uskoro od Bandai Namcoa očekujemo saznati više i potencijalno vidjeti prvi trailer i prikaz gameplaya.