Twin Mirror – nova epizodna avantura na kojoj radi studio DONTNOD Entertainment (autori igara poput serijala Life is Strange i Vampyr) – danas je dobila novi gameplay trailer koji nas detaljnije uvodi u priču ove misteriozne igre.

Trailer je objavljen putem YouTube profila studija Bandai Namco Entertainment – kompanije koja je ovoga puta preuzela dužnost izdavača, dok su to za Dontnodove igre dosada bili većinom Square Enix i Focus Home Interactive.

U trajanju od četiri minute, ovaj novi gameplay trailer sadrži popratne komentare naratora koji igrače uvodi u osnove i ključne elemente Dontnodovog psihološkog trilera.

Tako ćemo ukratko saznati informacije o priči, fiktivnom gradu Basswood u koji je smještena igra, zatim o takozvanom Dvojniku – fizičkoj reprezentaciji našeg alter ega – osobi koja će nam tijekom igre davati savjete i navoditi nas na određene odabire (bili oni loši ili dobri) te posljedično o mehanikama nečega što su iz Dontnoda nazvali “Mind Palace”.

Naime, glavni lik Sam Higgs u svojoj glavi može fizički stvoriti mentalni prostor po kojem se može kretati, a on nam služi za otkrivanje tajni i tragova pomoću kojih ćemo rješavati zagonetke u ovoj igri.

U traileru imamo prilike vidjeti prvu zagonetku s kojom ćemo se suočiti u prvoj epizodi igre nazvanoj Lost on Arrival. Protagonist Sam mora koristiti mehanike “umne palače” da bi otkrio kako i zašto se probudio u sobi motela, prekriven nečijom krvlju.

Twin Mirror, odnosno prva epizoda imena Lost On Arrival izlazi nekad tijekom 2019. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.