Očekivani akcijski RPG Baldur’s Gate III, novi nastavak jednog od najznačajnijih RPG serijala u povijesti videoigara, jučer je stigao u Early Access i odmah nakratko srušio Steam servere, a oduševljenje neočekivano velikom količinom prodanih primjeraka naknadno je podijelio i sami šef Larian Studiosa Swen Vincke.

Tako je sinoć na službenom twitter profilu Larian Studiosa stigao tweet u kojemu studio zahvaljuje svim zainteresiranim igračima koji su pomogli studiju srušiti Steam nedugo nakon lansiranja igre u 19h.

Kasnije iste večeri kreativni direktor igre i šef studija Swen Vincke također putem twittera podijelio je informaciju da se igra doslovno prodaje kao luda i našalio se na vlastiti račun. “Hej svi, ovo je samo Early Access. Samo smo htjeli imati zgodnu malu zajednicu za iteracije. Što ćemo sad?

Podsjetimo se: Baldur’s Gate III originalno je najavljen prošloga ljeta u lipnju, a putem je bio odgođen nekoliko puta, no sinoć je napokon stigao na tržište u sklopu programa Early Access za PC i Mac (Steam, GOG) te platformu Google Stadia. U toj ranoj fazi bit će oko godinu dana te u ovom trenutku nudi više od 20 sati igre kroz prvi čin priče, dok će cijela i finalna verzija igre trajati oko 100 sati.

Naravno, s obzirom da se radi o Early Access igri (koja je tek izašla), mnogi igrači naišli su na brojne tehničke teškoće, a studio je obznanio i da već sada naporno rade na prvom patchu koji će ispraviti mnoge greške i poznate probleme, još jednom ističući da su zapanjeni sinoćnjim odličnim izlaskom i činjenicom da je tako velik broj igrača kupio igru odmah po izlasku.