Dok čekamo ovaj četvrtak, 27. veljače kako bismo napokon vidjeli svjetsku premijeru gameplaya nadolazeće igre Baldur’s Gate III, u međuvremenu stiže vijest da će igra definitivno ove godine stići na PC putem Steama i to kroz program Early Access!

Vijest je to koju ovoga puta nije podijelio sami razvojni tim Larian Studios (tvorci RPG igara Divinity: Original Sin I i II) koji radi na igri Baldur’s Gate III, već je došla putem kompanije Hasbro, u čijem je vlasništvu sami izdavač Baldur’s Gatea – Wizards of the Coast, a vijest je originalno prenio portal Dark Side Of Gaming.

Kako ističu na tome portalu, Hasbro je ovih dana održao sastanak investitora na kojemu su istaknuli kako će Baldur’s Gate III, jednako kao i prethodne igre Larian Studiosa, prvenstveno izaći u sklopu Steamovog programa Early Access i to nekad tijekom ove godine, a osim Baldur’s Gatea, na sastanku su spomenuli i sedam drugih igara u serijalu Dungeons & Dragons koje su trenutno u razvoju.

Tako bi, prema njihovim riječima, Baldur’s Gate III i Dungeons & Dragons: Dark Alliance trebali izaći tijekom 2020. godine, a nakon toga izlazit će po jedna igra iz serijala D&D svake godine, sve do 2025. godine. Nama se ta ideja sviđa, a jedva čekamo ovaj četvrtak, kada će Larian Studios uživo u sklopu sajma PAX East21:30h po našem vremenu premijerno prikazati gameplay iz igre Baldur’s Gate III.