Od Larian Studiosa danas stižu dobre i loše vijesti. Loše smo zapravo već dobili, i to objavom da će izlazak igre Baldur’s Gate III u Early Access kasniti tjedan dana, dok ćemo dobre tek dobiti kasnije kroz dan. Podsjećamo, ovo je sad već druga odgoda izlaska te igre.

Objavom na službenom Twitter profilu igre Baldur’s Gate, odnosno po novom poznate kao Baldur’s Late (igra riječi zbog značenja riječi “Late” koja označava kašnjenje op.a.), razvojni studio priopćio je da ćemo igru zaigrati s tjedan dana kašnjenja, odnosno ne 30. rujna kao što je bilo planirano, već 6. listopada, i to, kako kažu, zbog problema sa stabilnošću i posljedičnim poteškoćama s lokalizacijom igre

Nadalje poručuju da problemi s novim datumom izlaska mogu nastati ukoliko igra prije tog datuma ne prođe tzv. “World Tester” sustav testiranja koji bi samu igru trebao provući kroz niz teških, i za konfiguracije možebitno problematičnih testova. No, nadaju se i iskreno vjeruju da se to neće dogoditi.

Dobra vijest u trenutku pisanja ovog teksta nije poznata, a ista bi nam trebala pružiti nove informacije o in-game romansama i mogućnostima koje će nam pružati suputnici.

Baldur’s Gate III izlazi, kako stvari trenutno stoje, 6. listopada u sklopu programa Early Access, i to na Steamu, GOG-u i Google Stadiji. Minimalne i preporučene specifikacije donosimo ovdje.