Assassin’s Creed Valhalla napokon je izašao na tržište prije dva dana, a razvojni studio Ubisoft s ponosom je objavio da je igra na dan izlaska već imala duplo više igrača nego prethodni nastavak Assassin’s Creed Odyssey iz  2018. godine.

Kako iz Ubisofta ističu u objavi za novinare, studio očekuje da će brojka nastaviti rasti kako će se povećavati broj prodanih konzola nove generacije, a istaknuli su i da je igra tijekom posljednja dva dana oborila rekorde u broju pogleda na Twitchu i YouTubeu u odnosu na bilo koju prethodnu Ubisoftovu igru do danas.

Počašćeni smo prijemom od  strane igrača i ekstremno smo ponosni na to što je naš tim postigao s igrom Assassin’s Creed Valhalla“, rekao je u izjavi suosnivač i direktor Ubisofta Yves Guillemot te dodao: “U kontekstu virusa COVID-19, isporučiti Assassin’s Creed Valhalla na čak sedam platformi nevjerojatno je postignuće za sve timove koji su sudjelovali diljem svijeta“.

Assassin’s Creed Valhalla dosupan je od 10. studenog za PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S i Google Stadiju, a od danas, 12. studenog stigao je i na PlayStation 5 u odabranim regijama (u Hrvatskoj i ostatku Europe od 19. studenog).