Ubisoft je jučer u osmosatnom teaseru službeno najavio Assassin’s Creed Valhalla, a umjetnik BossLogic je uživo pred fanovima stvarao ključni art koji je prikazao novi setting igre – vikinška osvajanja Britanije tijekom Srednjeg vijeka. 

Napustit ćemo magične prizore poput Aurore Borealis kako bismo naš vikinški klan odveli na toplije i zelenije poljane.

Nakon što smo vidjeli i prvi trailer za igru imamo puno više informacija o Valhalli, a ono što nas je sve zanimalo jest kada izlazi novi Assassin’s Creed? Potvrdilo se ono što smo svi nagađali, a to je da će Assassin’s Creed Valhalla biti cross-gen naslov te da izlazi nekad tijekom zimskih praznika ove godine za PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Stadiju te PC putem Epic Games Storea i Uplaya. Valhalla će također biti dostupna na Ubisoftovom pretplatničkom servisu Uplay+

Poprilično nas veseli što Valhalla uvodi promjene u sustav borbe, a zbog najave mehanike dual-wieldanja ne možemo biti sretniji. Naprosto se ne bi mogli uživjeti u ulogu vikinga bez vitlanja dvije sjekire odjednom.


Assassin’s Creed Valhalla potpisuje Ubisoft Montreal koji je prethodno radio na fantastičnim Black Flag i Origins, a u igri ćemo uskočiti u vikinške opanke Eivoraratnika odgojenog na pričama o bitkama i slavi. Iz Ubisofta kažu da će novi Assassin’s Creed igračima pružiti epsko vikinško iskustvo smješteno u dinamičan otvoreni svijet tijekom Srednjeg vijeka u Engleskoj. Eivor ćemo moći igrati kao muškarca ili ženu, a na raspolaganju ćemo imati mnoštvo opcija za dotjerivanje našeg junaka/inje – jer što je viking/ica ako ne skup jedinstvenih frizura, tetovaža i ratničkih boja. Naravno, očekuje nas i obilje fantastične opreme i oružja ali i sasvim nove mehanike i značajke koje će novi Assassin’s Creed učiniti zaista jedinstvenim. 

“Ne možemo dočekati da igrači iskuse čudesnu vikinšku avanturu koja je pred njima. Eivor je ratnik ali i vođa klana stoga će se igrači morati suočiti s izazovima stvaranja novog doma uslijed opake političke borbe za kontrolu Engleske.”, rekao je Ashraf Ismail, kreativni direktor Assassin’s Creed Valhalle. 

Osim krvavih bitaka u Valhalli ćemo moći i raidati razna naselja kako bi naš klan nakrcali resursima. Jadni Englezi.

Nakon što su Eivor i njegov klan napustili Norvešku zbog konstantnog ratovanja i manjka resursa u 9. stoljeću, zaputili su se preko smrznutog Sjevernog mora prema Engleskoj koja je također nalazi u političkim previranjima. Vikinška osvajanja bila su brutalna stoga nas očekuje sasvim novi sustav borbe koji uključuje i dual-wieldanje oružja protiv nikad većeg broja neprijatelja, a moći ćemo pljačkati naselja koristeći prepoznatljive vikinške brodove kako bismo pojačali svoj klan i resurse. Valhalla ima sasvim nove gameplay elemente te nas izuzetno zanima kako će izgledati briga o klanu i resursima

Iz Odysseyja se vraćaju i RPG elementi poput odabira dijaloga te karakterno razvijanje naših protagonista, a po onome što pričaju u Ubisoftu bit će zaista škakljivih situacija i stvaranja labavih političkih saveza. Osim sposobnog ratnika morat ćemo biti i mudri vođa kako bi naš klan bio siguran i stabilan. 

Pomorski gameplay se ponovno vraća, a imamo velika očekivanja budući da je Ubisoft Montreal napravio Assassin’s Creed Black Flag.

Osim svih ovih informacija o igri, Ubisoft je također najavio i posebna izdanja igre. Gold Edition će uključivati Valhallu i sezonsku propusnicu, Ultimate Edition sve što i Gold Edition te ekskluzivni customization sadržaj – Berserker Gear Pack, Berserker Settlment Pack, Berserker Longship Pack te set runa kojima ćemo poboljšati svoje oružja i gear. 

Kolekcionarsko izdanje uključuje sve iz Ultimate Editiona te figuru Eivor i njenog Darkkara, Collector’s Case, Steelbook s jedinstvenim artom, certifikat autentičnosti, figuricu Eivora s gavranom i sjekirom, ekskluzivne litografe te soundtrack. Kolekcionarsko izdanje dostupno je isključivo preko Ubisoft Storea

Na kraju treba spomenuti i da ukoliko prednaručite igru dobivate dodatnu misiju The Way of the Berserker u kojoj će nam se pridružiti legendarni vikinški ratnik.