Dvije ključne informacije o novom punom izdanju u serijalu Assassin’s Creed saznali smo danas. Prva je da se ovaj projekt, kojeg smo prvi put vidjeli kao teaser u sklopu Assassin’s Creed: 2022 Showcasea, poznat po imenu Assassin’s Creed: Codename RED, sada zove Assassin’s Creed Shadows te je smješten u razdoblje feudalnog Japana. Druga najvažnija informacije je da ćemo već 15. svibnja u 18 sati imati priliku pratiti premijerni prikaz igre na službenom kanalu Ubisofta.

Treća velika informacija je zapravo subjektivni podsjetnik kako je ovo prva velika igra serijala AC od Valhalle koja je izišla 2020. godine (leti vrijeme), jer Mirage ne računamo kao “punu igru” serijala te da ju radi studio Ubisoft Quebec. Dakle studio koji nam je podario možda i najdražu igru serijala, sjajni Assassin’s Creed Odyssey iz 2017. godine. Suza nam je kanula…

Ubisoft je također najavio kako se od danas pa sve do 15. svibnja možemo uputiti na službene kanale Assassin’s Creeda kako bi pokušali riješiti zagonetku pješčanog sata za neku, još uvijek nepoznatu, nagradu.