Sinoć smo imali prilike vidjeti novi gameplay za nadolazeći Assassin’s Creed Mirage koji je uz to dobio i službeni datum izlaska.

Mirage se odvija u devetom stoljeću tijekom zlatnog doba Bagdada gdje preuzimamo ulogu mladog uličnog lopova Basima koji će s vremenom postati Hidden One, lik kojeg kasnije vidimo u Assassin’s Creed Valhalli.

Ono što smo u iz gameplaya doznali je da se najnoviji nastavak popularnog serijala, kako bi neki rekli, vratio svojim korijenima. Što to točno znači? Ubisoft je u igru odlučio vratiti dobro staro bacanje noževa i dimnih bombi kao i opsežne misije Black Box gdje se igrač kreće prema vlastitim željama. Neke od novih sposobnosti uključuju Assassin’s Focus koji će nam omogućavati brzo označavanje i ubijanje do nekoliko meta u nizu, skok s motkom za lako prelaženje krovova i drugo.

Ono što je također označilo povratak slavnih dana AC-a je obilje parkoura koji ćemo moći obnašati u gustim ulicama grada, savršenim za izvođenje raznih pokreta, uključujući skakanje s grede, corner swing, podizanje užetom kao i ikonični eagle dive.

Sve to iskusit ćemo 12. listopada kada Mirage stigne na PC i konzole.