Conan Exiles – online multiplayer survival igra poznatog norveškog studija Funcom na današnji dan slavi točno godinu dana od izlaska na tržište, a studio je odlučio proslaviti godišnjicu izbacivanjem potpuno novog DLC-a u kojem će se radnja vrtjeti oko Arnolda Schwarzeneggera i njegove verzije Conana iz poznatog filma iz 1982. godine!

Kako navodi studio, novi i šesti po redu DLC nosi ime prema glavnoj temi originalnog Conanovog filma – The Riddle of Steel, a referirat će se direktno na Schwarzeneggerovu verziju Conana te na njegovog antagonista imena Thulsa Doom, kojega je u filmu glumio sami Darth Vader – James Earl Jones. Uz to, u sklopu proslave godišnjice izlaska igre Conan Exiles, istovremeno stiže i još jedna besplatna nadogradnja s dvije potpuno nove tamnice, a igra će od danas (8. svibnja) pa do nedjelje (12. svibnja) na Steamu biti potpuno besplatna za igranje.

Htjeli smo napraviti nešto malo drukčije za godišnjicu. Iako je igra bazirana na svijetu koji je u 1930-ima stvorio Robert E. Howard, kao i na stripovima koji su uslijedili, filmovi imaju ogromnu kultnu sljedbu fanova“, o novom DLC-u napominje direktor Funcoma – Rui Casais te dodaje: “Mnogi današnji fanovi Conana vjerojatno nikad ne bi ni čuli za Howardovo djelo da nije bilo Schwarzeneggerove uloge Conana Barbarina s kojom se proslavio“.

Dok je igra poprilično nedavno već dobila svjež DLC i Season Pass (o čemu smo prošloga mjeseca pisali ovdje), ovaj novi DLC imena The Riddle of Steel postat će dostupan na PC-ju kasnije ovoga tjedna i to po cijeni od 6.99 dolara, a ubrzo nakon toga stići će i na PlayStation 4 i Xbox One. Dotada, igru već od danas pa do kraja vikenda možete igrati besplatno, a što sve još novoga dolazi u igru u sklopu nove nadogradnje, možete pročitati na ovome linku ili ukratko saznati u novom službenom videu koji je Funcom objavio putem YouTubea: