Kada je Zemljina površina postala nepogodna za život uslijed pustoši, čovječanstvo je prisiljeno potražiti nove životne alternative i civilizaciju premjestiti na dno oceana. Nakon otkrivanja čitavog novog svijeta ispod razine mora, prilika za svježi početak je nadohvat ruke. 

Aquatico je strateški simulator izgradnje gradova u kojem je najvažnije osigurati resurse i materijale potrebne za održavanje novog svijeta. Premda ocean nije tako gostoljubivo mjesto za život, igrači će se, osim činjenice da se svijet sada nalazi pod vodom, morati nositi s neprijateljski nastrojenim ogromnim morskim zvijerima i drugim opasnostima koje vrebaju iz dubina.

Naravno, nova civilizacija dopušta kućne ljubimce

U ulozi inženjera futurističke podvodne civilizacije, igrači će se morati pobrinuti za sigurnost, održivost, samodostatnost i znanstveni napredak kako bi osigurali uspjeh svojih gradova. Uz ponudu zdravstvene skrbi, obrazovanja i slično, ova igra nudi mogućnost izgradnje jedinstvenih gradova na više razina. Morsko dno moći će se koristiti kao podloga za izgradnju osnovne infrastrukture i proizvodnih pogona, dok će viši leveli smještati ljude u njihove nove domove.

Aquatico je nastao u suradnji s još jednim hrvatskim studijom i izdavačem Overseer Games (poznatim još i po igri Patron). Igra je od danas dostupna na službenoj stranici Steam po cijeni od 22,49 eura, a na Epic Games Storeu je možete dobiti za 19,99 eura.