Apex Legends polagano gubi sve više i više gledatelja na Twitchu, ali i pažnje generalno u kolektivnoj svijesti gamera.

Iako je svega par tjedana nakon izlaska već skupila 40 milijuna pregledanih sati na Twitchu što je rekord koju još nijedna igra dosad nije ostvarila, sadašnja brojka puno je manja – točnije skupila je 10 milijuna sati proteklog tjedna.

Statistika koju prenosi StreamElements potvrdila je kako su u već u ožujku samo dva od deset najgledanijih streamera igralo je igru što je svakako znatno doprinijelo padu gledanosti igre Apex Legends.

Najveći protivnik Apex Legendsa i neprikosnoveni vladar streaming sfere Fortnite imao je vidljiv pad gledanosti u trenutku kad je Apex Legends izašao na scenu, no i dalje je na vrhu gledanosti sa svojih 20 milijuna sati koje je ostvario protekli tjedan.

Sektor financija prepoznao je ovaj trend, a neki analitičari čak su upozorili investitore da ne kupuju dionice EA-a ako očekuju da će se Apex Legends nositi s popularnosti igre Fortnite.

S obzirom na to da je EA računao kako će popularnost igre Apex Legends pokriti nedostatke nastale razočaravajućim prodajnim rezultatima Anthema i Battlefielda V, ovakva konstelacija stvari ne upućuje na dobro, no nadajmo se kako će Star Wars Jedi: Fallen Order i njezin potencijalni uspjeh nanovo oživjeti interes za izradom singleplayer igara.