Iako je prije samo dva tjedna internetom kružilo kako je popularnost besplatnog Respawnovog hita Apex Legends u padu te da su ulagači pomalo zabrinuti, izdavač Electronic Arts je upravo izbacio svježe podatke svoga velikog financijskog izvještaja za prvi kvartal ove fiskalne godine. Prema njihovim podacima, Apex Legends je, što nismo ni sumnjali, toliko velik uspjeh da će igra uskoro dobiti i svoju verziju za mobilne uređaje.

Naime, EA je u sklopu izvještaja Apex Legends nazvao “najbrže rastućom franšizom koju je EA ikad imao“, a istaknuli su i nevjerojatnu činjenicu da je čak 30% novih EA igrača koje je kompanija sveukupno privukla proizašlo upravo iz Apex Legendsa. S obzirom da šuškanja o dolasku Apex Legendsa na mobilne uređaje kruže već neko vrijeme te da i konkurentne Battle Royale igre PUBG i Fortnite već imaju svoje mobilne verzije koje su izrazito uspješne i novčano isplative, logično je da je EA sada odlučio u javnost izaći s informacijom da i njihov “konj za trku” uskoro stiže na mobitele.

Doduše, zasada još uvijek nije poznato kada će to točno biti, ni hoće li biti ekskluzivno za iOS ili Android ili, pak za obje platforme istovremeno te nam ostaje čekati detaljnije informacije. No, ono što su još dodatno istaknuli je činjenica da su i u pregovorima za izdavanje igre u Kini, koja će zasigurno kompaniji donijeti značajnu količinu prihoda. U svakom slučaju, s obzirom da je Apex Legends ipak ponešto drukčija zvjerka od Fortnitea i PUBG-a te da je čitavi gameplay izrazito brzopotezan i zahtijeva dobre reflekse i koordinaciju s drugima, ostaje vidjeti kako će to uopće funkcionirati na mobilnim uređajima.