Amazon Game Studios je krajem prošlog tjedna najavio čak tri nova projekta na kojima radi zajedno s partnerima, a prema opisima, rekli bismo da idu niz dlaku trenutno aktualnim žanrovima.

Naime, Breakaway je prema svemu sudeći MOBA, iako ga autori opisuju kao “4v4 mythological sport brawler”, te dodaju da je rađena za brzu akciju, timski rad i live streaming.

U spomenutom ćemo imati priliku birati vlastitog izabranika iz ponude nekoliko heroja poput gladijatora Spartaka, čarobnice Morgan Le Fay i našeg krvožednog susjeda Vlada, te stvarati podanike s kojima ćemo jurišati na protivnički tim. Breakaway je uz najavu dobio i promotivni video kojeg donosimo na kraju vijesti, dok ostala dva naslova, New World i Crucible trenutno ostaju na pisanoj riječi.

New World je zamišljen kao MMO otvorenog svijeta u kojem ćemo biti teleportirani u ukletu zemlju koju ćemo pokušati očistiti od zla koje mu prijeti. Od glavnih značajki spominje se godišnja doba, promjenjivi vremenski uvjeti, udruživanje s ostalim igračima i sve ostale karakteristike sličnih masovki.

Crucible je pak zamišljen kao survival RPG u kojem je cilj preživjeti okrutne uvjete vanzemaljskog svijeta, a hoćemo li to napraviti sami ili stvarati saveze s drugim igračima, što je dakako preporučljivo, ostaje na nama. Okvirno vrijeme izlaska za sva tri naslova trenutno nije otkriveno.