Pritajeni RPG hit Obsidian Entertainmenta Alpha Protocol danas je maknut sa Steama po nalogu SEGA-e koja je izdala igru.

Ovako to izgleda na stranici igre Alpha Protocol na Steamu:

U donjem lijevom kutu možete vidjeti napomenu koja kaže: ”Po zahtjevu izdavača, Alpha Protocol više nije dostupan za prodaju na Steamu.”

Ova vijest je vrlo znakovita ako se nekoliko elemenata uzme u obzir. Prvo, valja uzeti u obzir Microsoftova akvizicija Obsidian Entertainmenta koji je zaslužan za igru i koji je još prije izrazio želju za razvojem nastavka. Budući da je zasad SEGA drži inteletualno vlasništvo na Alpha Protocolom, postoji šansa da je Microsoft na nagovor Obsidiana otkupio prava za izradu nastavka.

Druga stvar koju valja uzeti u obzir jest trend bježanja igara sa Steama na Epic Games Store te je moguće kako je SEGA dogovorila određenu suradnju s Epicom o distribuiranju putem njihova online dućana, a da je micanje Alpha Protocola samo preuranjena greška.

Očekujemo kako će se SEGA ubrzo očitovati i kako ćemo ubrzo saznati o čemu se uistinu ovdje radi, a u nastavku se podsjetite zašto je Alpha Protocol jedna od najpreviđenijih igara prošle generacije.