O Allison Road, horor igri iz prvog lica koja je trebala biti duhovni nasljednik P.T.-a, već smo pisali, ali čini se da nam je ovo zadnja vijest na tu temu. Naime, igra je otkazana, i to čini se zauvijek, bez previše objašnjenja od strane razvojnog tima ili izdavača, još početkom mjeseca.

“Nažalost, Allison Road smo morali otkazati. Hvala svima na podršci i jako nam je žao što je do ovoga došlo,” napisali su developeri na službenom Twitteru.

Zašto onda tek sada prenosimo vijest? Čekali smo službenu objavu i pojašnjenje ili razvojnog tima Lilith Ltd, ili izdavača Team17 – i čekanje nam se isplatilo, barem utoliko da su službene objave konačno stigle. Koliko su one jasne, to je druga stvar.

“Nakon dugotrajnog razmišljanja između Team17-a i našeg studija, dogovorili smo se da ćemo prekinuti sa suradnjom i nećemo izdati Allison Road s Team17-om. Ponekad stvari ispadnu drugačijima nego što očekujete, s obzirom da razvoj i izdavanje igara sadrže toliko kompleksnih slojeva… Pogotovo bismo svima htjeli zahvaliti na iskazanoj potpori, to stvarno cijenimo,” rekli su iz Lilith Ltd-a.

Što se tiče izdavača, Team17 je za VG247 dao gotovo identičnu izjavu. Podsjećamo, Team17 je razlog zašto je Allison Road napustila Kickstarter, davši tako fanovima i backerima nadu da će igra ugledati svjetlo dana. Ipak, od toga ništa.

“Obožavamo koncept [Allison Road] i jako cijenimo Chrisov talent [Chris Kesler, tvorac Allison Roada, op.a.], ali ponekada stvari ispadnu drugačijima nego što očekujete, s obzirom da razvoj i izdavanje igara sadrže toliko kompleksnih slojeva. Cijeli tim Chrisu želi svu sreću na trenutnim i budućim projektima čiji smo prvo bili fanovi, prije nego što smo postali poslovni partneri,” rekli su iz Team17-a.

Daljnje informacije o otkazivanju igre nisu ponuđene. Preostaje nam samo spekulacija, i ovaj prototip gameplayja:

I možda Silent Hills prokletstvo koje sprečava svaku igru i imalo sličnu P.T.-u da ikada bude izdana. Od povlačenja P.T.-a s PlayStation Storea, konzole koje još uvijek imaju demo instaliran sigurno vrijede malo više.