Nakon što je najavljeno da Silent Hills, novi horor projekt Guillerma del Tora i Hidea Kojime, ipak neće ugledati svjetlo dana, bili smo neutješni. Unatoč tome što sve konzole koje imaju skinuti igrivi trailer P.T. sada vjerojatno vrijede od nekoliko stotina pa čak do preko tisuću dolara na eBayu, u ovakvim trenucima novac nas može najmanje usrećiti. Želimo da Silent Hills postane stvarnost! Ili barem nešto slično!

To “nešto slično” bila je Allison Road, igra novoosnovanog britanskog studija Lilith Ltd koju neki već nazivaju indie odgovorom na P.T. U njoj se budite u kući u predgrađu Manchestera bez ikakve ideje što se dogodilo prije toga, a vaš zadatak je doznati što je zadesilo vašu obitelj i suočiti se s užasima koji vrebaju u kući i izvan nje.

Napredak Allison Road marljivo smo pratili na Kickstarteru, sve dok developeri danas nisu najavili da se povlače iz kampanje. Razlog? Pronašli su izdavača i žele se u potpunosti posvetiti razvoju igre. Taj izdavač je Team17, kojeg najbolje znamo po tome što su izdali franšizu Worms.

Koliko god nas rastužila propast Silent Hillsa, dobra strana toga je da Allison Road postaje sve popularnija.

Bacite oko na gameplay video: