Još jedan veliki izdavač pridružio se nizu onih koji ove godine neće imati svoj veliki štand na sajmu E3 2019, a ovoga puta radi se o Activisionu.

Vijest o Activisionovom izostanku sa sajma E3 2019 prvotno se proširila internetom nakon što je jedan od korisnika na portalu ResetEra postavio slike tlocrta sajma sa svim štandovima izlagača sajma E3 te su drugi članovi primijetili izostanak Activisiona. Kako prenosi portal gamesindustry.biz, njihov izostanak potvrdio je glasnogovornik Activisiona, koji je u izjavi detaljnije razjasnio planove kompanije.

Iako nećemo imati svoj tradicionalni izlagački prostor na showflooru, radujemo se sudjelovanju na E3-ju kroz niz aktivnosti“, navodi glasnogovornik Activisiona u izjavi za gamesindustry.biz. Što to točno znači? Naime, iako Activision neće imati svoj ogromni štand kao prijašnjih godina, sudjelovat će u puno manjem obujmu, tako što će imati rezervirane prostorije namijenjene za privatne sastanke s poslovnim partnerima i novinarima.

Acitivison je dosada preskočio sajam E3 dva puta (posljednji puta 2016.), a s obzirom da znamo da nas ove godine očekuje službena velika najava nove igre Call of Duty, očigledno će veliko otkrivanje doći nešto kasnije tijekom godine

Ovakva praksa u principu je standardna za bilo koji gaming sajam, no obično kompanije i izdavači imaju i sobe za sastanke s novinarima i partnerima te uz to i velike showfloor štandove za “obične” posjetitelje koji nisu dio same industrije. No, ova godina posebna je upravo zbog činjenice da i drugi veliki izdavači neće imati svoje velike showfloor štandove te neće imati ni svoje dobro poznate velike press konferencije na kakve smo navikli tijekom prijašnjih izdanja sajma E3.

Tako smo u studenom prošle godine pisali o tome kako Sony na E3-ju 2019 neće imati niti press konferenciju, niti veliki štand za posjetitelje, a svoju prisutnost na sajmu smanjio je i Electronic Arts, koji će ove godine jedino održati svoju poznatu prezentaciju EA Play. Doduše, iako EA neće održati veliku i pompoznu E3 press konferenciju, zaista se radujemo prezentaciji EA Play koja se događa uoči sajma, jer ćemo na njoj po prvi puta imati priliku vidjeti ponešto gameplaya za očekivanu Respawnovu igru Star Wars Jedi: Fallen Order, o čemu smo više pisali početkom ovoga mjeseca.