Nakon što je Sony krajem ovoga rujna otkazao ovogodišnje izdanje svog dugovječnog velikog godišnjeg eventa PSX, danas stiže još jedna neočekivana vijest: Sony iduće godine neće sudjelovati na sajmu E3 2019 – jednom od najvećih gaming sajmova na svijetu.

U izjavi za portal gameinformerJennifer Clark – viša potpredsjednica komunikacija iz PlayStationa – potvrdila je kako Sony iduće godine neće imati niti svoju poznatu veliku E3 press konferenciju koja se inače održava uoči početka samog sajma, niti će imati svoj veliki štand za posjetitelje na samome sajmu, objasnivši tako da Sony iduće godine potpuno izostaje s E3-a, iako je to jedan od najbitnijih događaja u industriji videoigara, kad se radi o sajmovima i prezentacijama novosti o nadolazećim igrama.

Kako industrija napreduje, Sony Interactive Entertainment nastavlja tražiti inventivne prilike za angažiranje zajednice. Fanovi PlayStationa su nam sve na svijetu i uvijek želimo biti inovativni, razmišljati drukčije i eksperimentirati s novim načinima kako oduševiti igrače“, komentirala je Clark u izjavi, te dodala: “Shodno tome, odlučili smo ne sudjelovati na E3-ju u 2019. Istražujemo nove i poznate načine kako angažirati našu zajednicu u 2019. i jedva čekamo s vama podijeliti naše planove“.

Kako navodi portal gameinformer, na upit o tome hoće li Sony možda uoči E3-ja organizirati konferenciju i šou odvojeno od samoga sajma kako to već čine i neki drugi poznati studiji poput Electronic Artsa, van samoga kompleksa, Clark je jednostavno odgovorila: “Nećemo aktivirati niti održavati konferenciju za novinare oko E3-ja“, potvrdivši kako nemaju planove sudjelovati na sajmu u bilo kojem obliku.

Koji je točno Sonyjev poriv otkazivanja PSX-a prije dva mjeseca (izuzev već spomenute činjenice da nemaju dovoljno novosti za prikazati), a potom i otkazivanja prisustva na E3-ju 2019 i hoće li se doista isplatiti činjenica što iduće godine ne sudjeluju na jednom od najvećih gaming sajmova na svijetu, ostaje vidjeti. Iako nas je ova novost poprilično iznenadila, vjerujemo da iz Sonyja imaju nekakav grandiozni plan.

Za kraj, ostavljamo vas s najinteresantnijom i pomalo šaljivom reakcijom na ovu Sonyjevu vijest, a ona je stigla ni manje ni više nego iz MicrosoftaSonyjevog najvećeg rivala na tržištu konzola, koji je sada očito dobio vjetar u leđa i samo par sati nakon Sonyjeve objave o izostanku s E3-ja 2019 putem službenog Xboxovog facebook profila objavio sljedeću vijest:

Jedva čekamo vidjeti vas sve na E3-ju 2019

We can't wait to see you all at E3 2019 🙌

Objavljuje XboxČetvrtak, 15. studenoga 2018.