Ponovno drame u AAA redovima. Nakon pomalo teatralnog razlaza s razvojnim studijom Bungie, uslijedile su nevolje na financijskom planu izdavača Activision Blizzard Inc. Prema informacijama portala Bloomberg, Activision se nalazi u ne baš tako sjajnoj situaciji u kojoj je primoram smanjiti broj zaposlenih.

Bungie i Activision Blizzard već duže vrijeme nisu pronalazili zajednički jezik te su svoj odnos okončali prošlog mjeseca nakon osmogodišnje suradnje. Naravno, ne mora nužno značiti da je raskid poslovnog odnosa s Bungiem prouzrokovao Activisionove financijske nevolje, ali zasigurno ne pridonosi kvalitetnoj krvnoj slici te će prosječni godišnji dobitak od 400 milijuna dolara svakako faliti.

Brojka osoblja koje će potencijalno ostati bez posla, uključujući i neke iz redova Blizzarda, još nije poznata, ali pretpostavlja se da je blizu stotinu.

S obzirom na to da je brojka trenutno zaposlenih preko cijelog spektra korporacije Activision blizu deset tisuća, ovo ne predstavlja veliki udarac, ali svakako nije lijepo za čuti ni vidjeti. Ovim potezom, kako tvrde, pokušavaju restrukturirati dijelove poslovanja, povećati profit te povratiti vrijednost dionice koja je u laganom padu od -1.25% od prethodnog stanja.

Nadamo se će oni koji izgube poziciju biti adekvatno financijski kompenzirani te da će ubrzo doživjeti nove pobjede.