Deveta sezona najprestižnijeg esport natjecanja na ovim prostorima samo što nije počela, a ove će se godine najbolji regionalni esportaši umjesto u standardnih četiri, za vrijeme trajanja A1 Adria League natjecati u čak sedam igara. Prošla sezona okrunila je svoje prvake u FIFA 22, CS:GO, Brawl Stars i League of Legendsu velikim finalom na Reboot Online Games Weeku, dok se u devetoj sezoni ponovno vraća Clash Royale uz dvije igre iznenađenja.

Ljubitelji esporta prošle su godine rušili rekorde – pogledano je čak 29 tisuća sati sadržaja uz 463 tisuće pregleda samo na službenom YouTube kanalu lige, a najbolji domaći igrači u igri Brawl Stars – Lavvek, DzonDzon i Andrey – sudjelovali su na paneuropskom natjecanju Clash of Leagues.

U tekućoj godini pratit ćemo dvije sezone lige koja će s početkom devete sezone doživjeti i malu prilagodbu formata i izgleda. Primamljivi nagradni fond od 200.000 kuna imat će priliku osvojiti najveći broj igrača dosad. Ove godine vidjet ćemo i manje promjene natjecanja u CS:GO, FIFA 22 i Brawl Stars, dok će se nove igre održavati vikendom po principu otvorenih kvalifikacija i finalnog turnira.

A1 Adria League season 9 list of games

Uskoro ćemo saznati i koje nas dvije igre iznenađenja očekuju u devetoj sezoni A1 Adria League!

Deveta sezona A1 Adria League kreće 31. ožujka s kvalifikacijama za Brawl Stars te s FIFA 22 koje će se održati 1. travnja. CS:GO kvalifikacije startaju 10. travnja, dok će se kvalifikacije za ostale naslove održati počevši s 16. travnja, a trajat će kroz peti i šesti mjesec.

Ove godine vraćaju se i A1 Gaming Weekendi, pa će se tako njih šest održati između devete i desete sezone Lige, kako bi esport i gaming zabava bili dostupni cijele godine

Veliku završnicu devete sezone ugostit ćemo još jednom na našem online medijskom eventu i games showu Reboot Online Games Week powered by A1! Čitavi event u svom četvrtom izdanju seli se na pet dana u grad na Dravi, gdje će se finale A1 Adria League odvijati istovremeno s Pannonian Challengeom, svjetskom postajom natjecanja u ekstremnim disciplinama kao što su BMX, skate, inline i scooter. Osijek će tih dana okupiti najbolje esportaše, regionalne influencere, profesionalce iz svijeta gaming industrije, ljubitelje ekstremnih sportova i poznate glazbenike!

Prošlosezonski pobjednici:

Counter-Strike: Global Offensive – ekipa PORTUGAL

Brawl Stars – Lavvek s ekipom Flow 

FIFA 22 – Amke

League of Legends – Metamoon