Za manje od dva tjedna dobit ćemo priliku kroz igru A Plague Tale: Innocence ući u cipele djevojke imena Amicia i njenog brata, i pratiti njihove nimalo lijepe avanture za vrijeme pošasti kuge u Francuskoj sredinom 14. stoljeća. Razvojni tim Asobo Studio i Focus Home Interactive su do sada objavili nekoliko konkretnijih gameplay prikaza, da bi nam danas pripremili pregled mehanika i čime ćemo se u igri točno baviti.

Glavni problem u igri predstavljaju velike količine štakora koje će Amicia morati držati pod kontrolom. Osim njih, bit će ključno izbjegavati vojnike Inkvizicije, a s time će nam pomagati razni saveznici koje ćemo susretati po putu. Oni će nas naučiti raznim vještinama i ponuditi nam alate kako bi nam posao preživljavanja bio malčice lakši. Iako je brat Hugo obolio i nije u punoj snazi, odnos s njime važan je dio igre i ima ključnu ulogu u samom gameplayju.

A Plague Tale: Innocence izlazi 14. svibnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako želite već sada možete nabaviti igru po cijeni od 45 eura. Svi oni kojima treba više detalja o svijetu kojeg je Asobo Studio napravio mogu ih pronaći na službenim stranicama ili pogledati video serijal u kojem je tim pričao o raznim aspektima svoje igre, a spomenuti novi trailer možete pronaći ispod teksta.