Hrvatski razvojni studio Tanais Games već neko vrijeme radi na svojoj prvoj igri – atmosferičnoj horor point & click avanturi Saint Kotar. Igra je danas dobila potpuno novi trailer, a s njime stiže i vijest da je sami studio promijenio ime u Red Martyr Entertainment.

Sve o novom imenu studija, velikim promjenama s kojima su se suočili i greškama na kojima su učili tijekom izrade igre saznajte u novom blog postu na službenoj stranici studija. Također, u blog postu osnivač studija, direktor, pisac i narativni dizajner Marko Tominić ističe kako nas uskoro očekuje i igrivi demo pod nazivom Saint Kotar: The Yellow Mask.

Sami demo još nema službeni datum izlaska, ali očekuje nas vrlo brzo. Sadržavat će sami početak igre, dok će za dovršavanje cjelokupne igre studio uskoro pokrenuti i Kickstarter kampanju kako bi prikupili potrebna novčana sredstva. Ususret tome, na istoj službenoj stranici objavljen je novi set screenshotova, kao i spomenuti novi trailer, koji možete pogledati iznad.

Podsjetimo se: Saint Kotar prati misteriozne događaje koji prethode nizu okrutnih ubojstava, navodno povezanih sa štovanjem vraga i vještičarenjem. Igrači će preuzeti ulogu “dvojice fascinantnih likova: Benedeka Dohnanyja i Nikolayja Kalyakina te otkriti očaravajuću i granajuću priču smještenu u mali ruralni gradić Sveti Kotar“. Studio obećava da će naša djela i riječi utjecati na samu priču i likove koje ćemo upoznati tijekom igre.

Uskoro slijedi službena najava i pokretanje Kickstarter kampanje, kao i objava igrivog demoa, koji će biti objavljen putem Steama. Već ga sada klikom na ovaj link možete dodati na svoju wishlistu, a dotada sve o domaćoj igri Saint Kotar pratite putem službene stranice studija – na ovome linku, kao i na facebook stranici igre Saint Kotar.