Na Reboot InfoGameru 2019 – powered by A1 i ove godine održat će se veliki cosplay contest u partnerstvu s Lenovo Legionom. Na jednom mjestu okupit će se velik broj najboljih cosplayera i cosplayerica u regiji, a fond nagrada također nikada nije bio bogatiji – glavna nagrada je već četvrtu godinu zaredom putovanje u Tokijo na Tokyo Game Show 2020.

Veliko finale održat će se u subotu, 16. studenog u 17h na Coca Cola Main Stageu, a prijaviti se možete online putem obrasca ili fizički na samom sajmu na Rebootovom boothu najkasnije do subote 16. studenog u 12h (podne). Ukoliko se odlučite za prijavu na samom sajmu, imajte na umu da pripremite slike lika kojeg cosplayate kako bi naši suci mogli usporediti vjernost vašeg cosplaya izvornom materijalu.

Glavna nagrada je, kao što je već spomenuto, put u Tokijo na Tokyo Game Show 2020, druga nagrada je PlayStation 4 Pro dok je treća nagrada Nintendo Switch. Osim za tri najbolja cosplaya, podijelit će se nagrade i u još dvije kategorije – “Special Selection” te “Who Wore it Best”.

U nastavku, u duhu transparentnosti, donosimo osnovna pravila za sudjelovanje u cosplay natjecanju.

Pravila sudjelovanja

1. Cosplay mora biti lik iz (postojeće) videoigre. Prihvatit će se ukoliko cosplayer odabere lika no napravi ga u suprotnom spolu (primjer – muška verzija Nidalee iz LoL-a, ženska verzija Geralta iz Witchera). Ukoliko je cosplayer napravio svoju viziju nekog lika iz igre bez priloženih slika postojećeg lika, neće se moći natjecati. Znači, Original Characteri nisu dozvoljeni.

2. Dodatni bodovi se računaju ukoliko je cosplayer bio više dana u cosplayu na samom eventu.

3. Cosplayer je dužan doći na prejudging gdje će ga suci ispitati o načinu izrade cosplaya te na kojem će bolje proučiti detalje cosplaya. Informacije o mjestu i vremenu održavanja prejudginga objavit ćemo u danima prije početka sajma.

4. Svaki cosplayer/ica imat će 30 sekundi na pozornici za izvođenje koreografije. Koreografija možete biti poziranje u skladu s likom, pokreti specifični za lika kojeg se cosplaya ili kratki skeč. Na samoj pozornici neće biti ispitivanja o samom izrađivanju cosplaya budući da se taj dio obavlja na prejudgingu (i manjim dijelom putem prijave).

5. Ukoliko je cosplayer/ica već osvojio prvu nagradu na nekom od prethodnih Reboot InfoGamera, više ne može osvojiti prvu nagradu. Natjecanje je još uvijek dozvoljeno no prvu nagradu i put na Tokyo Game Show može se osvojiti samo jednom.

6. Neće se tolerirati nikakvo sabotiranje tuđih cosplaya, ismijavanje i generalno nepoštovanje tuđeg rada i truda. Samo i isključivo fair play.

Za sve natjecatelje cosplay contesta osigurana je garderoba!

Jedva čekamo vidjeti vaše prijave i vidimo se na Reboot InfoGameru 2019 – powered by A1.