Izgleda da su legenda Tim Schafer i njegov studio Double Fine Productions u zadnje vrijeme imali pune ruke posla. Dok čekamo čuti kada točno Psychonauts 2 ove godine izlazi na tržište, Tim i ekipa udružili su snage s izdavačem Bandai Namco te s Nintendom koji jučer najavio kako ovoga ljeta Nintendo Switch dobiva novu igru na kojoj radi u pravo Double Fine, a ta igra zvat će se RAD.

Uz najavu igre stigao je i novi trailer, a po svemu sudeći, sami naziv igre RAD ima dvojako značenje – osim što predstavlja skraćenicu za radijaciju, također znači i “zakon” ili “kul” ili koji god sleng želite upotrijebiti. Hrvatski je ponekad čudan.

No, šalu na stranu, RAD će biti 3D akcijski roguelike smješten u post-apokaliptični svijet u kojemu je čovječanstvo već dva puta doživjelo smak svijeta. Igrat ćemo kao tinejdžer koji se mora zaputiti u Fallow – radioaktivnu pustoš koja se konstantno mijenja i puna je nepoznatih i strašnih čudovišta.

Ono što je fascinantno po pitanju igre je činjenica da će se zbog radijacije mijenjati i naš protagonist, koji će dobivati kojekakve mutacije, moći i dodatke na svome tijelu, što je zaista interesantan spin, a moramo priznati da nas u jednu ruku podsjeća i na jedan od klasika sa stare konzole SEGA Mega Drive, a to je Kid Chameleon.

Primjerice, u traileru vidimo da mu se glava može pretvoriti u zmijsku glavu ili će mu se povećati ruke ili će dobiti drvene noge i slično – što su zasigurno stavke koje će utjecati i na sami gameplay i nuditi nam nove napade ili nove sposobnosti, mijenjati brzinu itd.

Također, ako je suditi po traileru, rogue-like elementi će prevladavati ne samo po pitanju levela i pozicije neprijatelja, već se čini da bi proceduralna generacija mogla imati i direktan utjecaj na kombinacije samih mutacija našeg protagonista te da će svaki igrač moći doživjeti čitav niz različih moći ili slagati svoje nizove.

U svakom slučaju, dok čekamo više novih informacija o igri, valja napomenuti kako RAD dolazi na Nintendo Switch nekad tijekom ovoga ljeta 2019. godine, a više informacija o igri možete saznati na službenoj Nintendovoj stranici – na ovome linku.