Deset godina nakon izlaska Preya, 3D Realms se vraća na scenu s Bombshell, izometrijskim RPG-om koji je nastao iz neuspjelog pokušaja stvaranja nove igre s Duke Nukemom u glavnoj ulozi. Nakon sudske prijetnje Gearboxa, koji je od 3D Realmsa otkupio prava na korištenje Dukeovog lika i djela, ekipa iz Teksasa je odlučila napraviti igru s ženskim likom. Tako je nastala Shelly “Bombshell” Harrison, bionička žena koja se bori protiv vanzemaljaca pomoću robotske ruke.

Bombshell je od danas u prodaji za PC, a uskoro se očekuje i dolazak na PS4 i Xbox One konzole. Našu recenziju igre možete pročitati u novom broju tiskanog izdanja Reboota koji se upravo prevozi do vašeg najbližeg kioska.

3D Realms ovu igru potpisuje kao izdavač, dok je razvoj igre bio povjeren danskom studiju Interceptor Entertainment. 3D Realms pamtimo i pod nazivom Apogee, kao jednog od najznačajnijih igrača na sceni u 90-ima, kada su izdavali igre poput Wolfenstein 3D, Commander Keen, Duke Nukem 3D i druge legendarne naslove.

Studio je nakon svog zlatnog doba “zapeo” u razvoju zloglasnog Duke Nukem Forevera, nakon čega su nakratko iskupili s Max Payneom prije financijskog kraha tijekom izrade Preya. Sada se u suradnji s Interceptor Entertainmentom vraćaju na scenu, u nadi da će Bombshell biti prvi korak prema vraćanju stare slave.