Paramount Game Studios i Saber Interactive najavili su novi AAA RPG koji će biti smješten u svemir Avatar Legends.

Već postoji nekoliko naslova s temom Avatara, ali u razvoj ove igre uključen je i sam Avatar Studios, kreator originalne animirane serije i studio zadužen za proizvodnju i nadgledanje novog materijal smještenog u svemiru Avatara.

Saber Interactive ima dokazanu reputaciju u oživljavanju igara temeljenih na IP-u, a mi smo uzbuđeni što ćemo sufinancirati ovaj AAA naslov zajedno s njima i omogućiti obožavateljima da iskuse ovaj svijet iz prve ruke“, rekao je Paramount za suradnju sa Saberom.

Članovi našeg tima jedni su od najpredanijih, strastvenih kreativaca i čast nam je udružiti snage s Avatar Studios i Paramount Games kako bismo dodatno proširili svemir Avatar Legends u videoigrama. Ova jedinstvena struktura sufinanciranja rezultat je naše sve šire suradnje s Paramountom, koja je započela prije više od deset godina s WWZ-om, i uzbuđeni smo zbog svega što je na horizontu”, uzvratio je Saber.

Radnja igre odvijat će se tisućama godina u prošlost prije animirane serije s potpuno novom pričom i staviti igrače u ulogu “potpuno novog, nikad prije viđenog Avatara“, prenosi IGN.

Još neimenovana igra bi trebala biti u razvoju za PC i konzole, a detalja kao što je datum izlaska još nema.