“Play any game, anywhere (op. a. igrajte bilo koju igru, bilo gdje)” moćan je slogan i baš u duhu američkog poduzetništva. Ujedno je i cilj za mladu američku kompaniju Backbone – stvoriti uređaj podržan softverom i ključnim partnerstvima kako bi omogućili milijunima vlasnika mobilnih telefona (Android i iOS) premium iskustvo igranja mobilnih igara kao i onih s konzola i PC računala. No ostvariti ideju “kvalitetnog iskustva igranja ogromnog kataloga igara praktički bilo gdje ako imamo mobilni uređaj (i potencijalno internet)” sve je samo ne jednostavan zadatak. U šest godina od kada postoje, te u skoro četiri godine od izlaska prve verzije kontrolera, Backbone One dobio je nekoliko unaprjeđenja kao i novih mogućnosti i takav uskoro dolazi na hrvatsko tržište.

Backbone One, više od kontrolera?

Ako još ne znate o čemu se radi, krenimo od onog ključnog, točnije od glavne funkcije ovog kontrolera – pružiti korisnicima kvalitetan, ergonomski i responzivan hardver u ruke i pod našu kontrolu dok se igramo na pametnom telefonu. Proizvođač se hvali iznimno malim pa tako i vrlo konkurentnim lagom, što je važno ne samo za akcijske mobilne igre iz primjerice Apple Arcadea ili Google Playa, nego i za igranje putem streama koristeći PS Remote Play, Xbox Game Pass, GeForce NOW ili Steam Link.

Kontroler Backbone One pretvara mobitel u zanimljivu gaming platformu

Svakako je zgodna mobilnost i jednostavnost “plug in” spajanja kontrolera putem utora USB-C odnosno Lightning (različiti modeli na izbor korisniku kod nabave), zatim to što kontroler nema svoje napajanje ali ima pass-through za punjenje mobilnog telefona kao i utor 3.5mm za spajanje slušalica. Utor USB-C koji se na kontroleru koristi za punjenje mobitela moguće je iskoristiti i za spajanje na PC kada Backbone One postaje kontroler za PC. Ergonomija i tada ne pati previše jer je Backbone One dizajniran tako da se može koristiti i bez spojenog mobitela. Uz hardverska i tehnološka rješenja, snimanje videa i slika iz igara u 1080p i 60fpsa, svakako je zanimljiv i softver odnosno aplikacija Backbone kao i usluga Backbone+ uz streamanje na Twitch, ali i druge mogućnosti koje bi trebale naše iskustvo igranja učiniti posebnim. Uz napomenu kako se radi o dodatnoj usluzi koja spada u pretplatnički model naplate. I koju svakako želimo detaljnije isprobati uz testiranje samog uređaja koji nam je stigao u redakciju.

Detaljnu recenziju očekujte uskoro, kada ćemo dobiti i dodatne informacije oko datuma dolaska Backbonea One na naše tržište i po kojoj točno cijeni.

@rebootmag Backbone mobilni kontroler pretvorit će vaš mobilni uređaj u prijenosnu konzolu i omogućiti vam cloud igranje najdražih naslova sa Steama, Xboxa i PlayStationa, ali i Google Playa i App Storea, a uskoro ćete ga moći pronaći u prodaji i u Hrvatskoj. Više detalja donosimo uskoro u recenziji. #Backbone #backbonecontroller #playstation #psremoteplay #xbox #geforcenow #steam #applearcade #googleplay ♬ original sound – Rebootmag