Sony je na uobičajenom mjestu, odnosno PS blogu, najavio ovogodišnju promociju Days of Play u sklopu koje će pretplatnici na PS Plus Extra i Premium dobiti nove igre u ponudi kataloga igara, a objavljeno je i koje igre će od 6. lipnja biti u ponudi za sve pretplatnike na PS Plus. Uz napomenu kako će ovomjesečna ponuda za EA SPORTS FC 24 trajati nešto duže od očekivanog, odnosno da je igru moguće ubaciti u svoj katalog igara sve do 18. lipnja. Pogledajmo tako koje sve igre nam stižu i počnimo od onih mjesečnih igara koje se nude svim pretplatnicima na PS Plus.

SpongeBob Squarepants: The Cosmic Shake

Igrači s Patrickom i naravno Spužva Bobom putuju kroz nekoliko alternativnih stvarnosti u ovom platformeru iz 2023. koju je razvio Purple Lamp, a izdao THQ Nordic. Logično po imenu – licencirana je i temelji se na Nickelodeonovoj animiranoj seriji Spužva Bob Skockani. 


AEW Fight Forever

Suradnja Sonyja s THQ Nordicom se u ovomjesečnoj ponudi igara za pretplatnike na PS Plus nastavlja i s ovom sportskom simulacijom (da podignemo ego svim ljubiteljima wrestlinga i da se ne zamjerim redakcijskom grmalju Luki). Da vas ne buni – AEW Fight Forever je razvio studio koji poznaje materiju do kosti – Yuke’s.


Streets of Rage 4

Sjećamo se iznimno pozitivnog promocijskog efekta pri izlasku ove igre koja se oslanja na staru školu dizajna i prezentira ju u modernom ruhu. Radi se o side-scrolling beat ’em upu i, važnije, nastavku na Seginu iznimno poznatu trilogiju Streets of Rage. Inače, pozitivni promocijski efekt se nastavio s većinskim pozitivnim komentarima medija ali i publike što su potvrdile brojke prodaje.

A što se tiče novih igara koje će popuniti katalog igara pretplatnicima na jače tierove PS Plusa, očekuje se sljedeće:

PS VR2 igre
(Dostupno 6. lipnja za Premium članove)

Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord
Walkabout Mini Golf
Synth Riders
Before Your Eyes
The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapters 1 & 2

PS2 igre
(Dostupno u Classics katalogu 11. lipnja za Premium članove)

Tomb Raider Legend
Star Wars: The Clone Wars
Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

Igre za PS4 i PS5
(Dostupno u katalogu igara na navedene datume za Extra i Premium članove)

Dredge | PS4, PS5 (dostupno 29. svibnja)
LEGO Marvel Super Heroes 2 | PS4 (dostupan 31. svibnja)
Cricket 24 | PS4, PS5 (dostupno 5. lipnja)
Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Edition | PS4, PS5 (dostupno 7. lipnja)

Game Trial
(Dostupno 29. svibnja za Premium članove)

WWE 2K24 | PS4, PS5