Od tvorca uspješnih VR naslova Phantom i Fracked, ove godine ekskluzivno za PS VR2 stiže Synapse, impresivan akcijski shooter. Poznati kreator VR igara, nDreams, je na sinoćnjem online eventu PS State of Play predstavio svoju novu sci-fi pucačinu koja igrača smješta u apstraktni crno-bijeli svijet.

Iz onoga što je vidljivo u krakom gameplay teaseru, igrači će u ovom nadrealnom iskustvu pomoću najnovije PS VR2 tehnologije moći ovladati dvjema silamatelekinezom u jednoj i vatrenim oružjem u drugoj ruci, odnosno kontrolerima PS VR2 Sense. Ono što izgleda posebno intrigirajuće je upravo značajka telekineze koja će, prema riječima autora, biti kontrolirana tehnologijom praćenja pogleda koja će omogućavati igračima da ciljaju, lansiraju, levitiraju i razbijaju objekte i neprijatelje unutar okruženja podložnog uništenju. Vatreno oružje ima vlastitu značajku koja ga čini posebnim, a to je mogućnost punjenja šaržera tako da ga se udari o bilo koju površinu u igri, primjerice, ruku, prsa, neposredni objekt ili pak glavu neprijatelja, ističu autori. Vizualno, igra je ispunjena sivim tonovima dok su neki elementi kao što su akcijski pokreti, pomoćni objekti, neprijatelji i djelovanje određenih sila naglašeni jarkim neonskim bojama.

Voditelj nDreamsa, James Shepherd, izjavio je da je njegov tim više nego dorastao izazovu gurnuti VR iskustvo do novih granica, a rezultat je ova igra koja predstavlja prekretnicu i postavlja mjerilo za sljedećih 10 godina inovacija studija.

Synapse još nema točan datum izlaska, ali na PlayStation VR2 stiže nekad ove godine. Kako izgleda napeta VR akcija možete pogledati u traileru.