U Zagrebu je u subotu otvorena najveća i najmodernija tabletop hobby igraonica iza koje stoje entuzijasti Denis Devčić i Ivan Kosovec, u svijetu društvenih i kartaških igara poznatiji kao osnivači webshopa i malog fizičkog dućana Magic Omens, ali i dugogodišnji zaljubljenici u svijet igara. Svoje poslovanje sada su preselili na adresu Savska cesta 144A, a u sklopu te lokacije otvorena je i igraonica u kojoj se posjetioci mogu družiti, upoznavati i igrati svoje najdraže igre.

Svakoga tjedna u igraonici će se održavati događaji iz najpopularnijih TCG-ova (Trading Card Games) kao što su karte Magic the Gathering, Flesh and Blood, karte Pokemon te mnoge druge igre. Potražnja je ogromna – kombinacija nostalgije i izoliranosti zbog COVID-a učinili su igre kao Pokemon TCG još popularnijima. Do sada se u svijetu prodalo preko 30 milijardi Pokemon karata, a primjera radi, igra Magic The Gathering je 2020. godine ostvarila 581.2 milijuna dolara profita.

Iza LGS koncepta hobby dućana Magic Omens stoji mali tim entuzijasta koji obožavaju tabletop igre.

“Dječački san mi je bio imati vlastiti Local Game Store. S Trading Card Games sam krenuo početkom milenija i taj hobi je vrlo bitan dio mog života. Odrastao sam uz Pokemone i Magic The Gathering i sada sam uz Magic Omens spreman dočekati novu generaciju igrača i izgraditi zdravu zajednicu ljudi koji dijele strast prema ovom hobiju.”, rekao je vlasnik dućana Magic Omens, Ivan Kosovec, a slično tvrdi i njen drugi osnivač, Denis Devčić“Ovo je nešto što sam oduvijek htio, ali sam mislio da ne mogu istovremeno imati hobi te zarađivati od njega. Drago mi je da sam se našao s nekime tko dijeli moju viziju. Vjerujem da možemo napraviti prekrasne stvari u Hrvatskoj”, poručio je Denis. 

Na Facebooku možete pronaći i grupu Magic Omens Community koja okuplja sve ljubitelje turnira TCG, a ujedno možete pratiti kada će se isti održati, dok na web stranici dućana možete pronaći neke od najpopularnijih igara i karata – od karata Pokemona, Yu-Gi oh i Magic the Gathering do najnovije igre Flesh and Blood te hrpe klasičnih društvenih igara Monopoly, Code Names, Catan, 7 Wonders i Gloomhaven. 

U ponudi dućana Magic Omens na gotovo 100m2 prostora možete pronaći najpopularnije i klasične tabletop igre.