Da su igre tematike i žanra cyberpunk eksplodirale i postale najnoviji hit (odmori se, souls-like), potvrđuje i najnovija najavljena igra Exekiller, singleplayer akcijska pucačina iz prvog lica koja miješa tematiku westerna i igara kao što su Fallout i film Blade Runner.

Igra je smještena u alternativnu verziju grada New Yorka iz 1998. godine te uzima poznati retro-futuristički pristup. Napućeni veliki gradovi u ovoj su alternativnoj budućnosti pretvoreni u goleme pustinje, a teški vremenski uvjeti zbrisali su 70% populacije s lica Zemlje. Zamislite si spoj neonskog blještavila, golemih modernih zgrada, robotike i implantata s vibrom western filmova i revolveraških okršaja u pustinji i na dobrom ste putu.

Igrači u Exekilleru preuzimaju ulogu lovca na glave, plaćenika koji će loviti odmetnike i skupljati njihove čipove zvane S.O.U.L.S. Na igri radi poljski dvojac pod nazivom Paradark Studio, a bit će ovo njihova prva igra, koja će u recepturu, uz napucavanje, korištenje oružja i hakiranja, umiješati i vožnju otvorenim svijetom te razrađene RPG elemente otključavanja vještina i raznih alata.

Kako Exekiller izgleda u pokretu, saznajte u iznad podijeljenom premijernom traileru, a potom ju možete dodati i na wishlistu putem Steama. Igra je najavljena za PC, no zasad nema konkretni datum izlaska.