Iako se i pretpostavljalo kako će Oddworld: Soulstorm, uz PC, na konzolama biti samo vremenska ekskluziva za PlayStation 5 i PlayStation 4, razvojni studio Oddworld Inhabitants sada je službeno potvrdio da igra ipak dolazi i na konzole Xbox One i Xbox Series X|S.

Podsjećamo, Oddworld: Soulstorm je izašao u travnju ove godine kao najnoviji nastavak dugogodišnjeg otkačenog serijala avantura o vanzemaljcu Abeu, ali je ujedno i nova nanovo napravljena i drugačija verzija drugog nastavka u serijalu (Oddworld: Abe’s Exodus koji je izašao 1998.). Soulstorm je u izradi bio dulji niz godina, a tijekom posljednje dvije – prezentiran je kao PlayStation 5 ekskluziva (i Epic Games Store ekskluziva za PC). 

Nažalost, igra je u travnju izašla s podosta bugova i tehničkih mana. U novoj objavi o dolasku igre na Xbox, studio podsjeća da su u međuvremenu slušali feedback igrača te kroz sedam velikih patcheva ispravili većinu zamjerki te poboljšali igraće iskustvo.

Tako će, potvrđuje studio u novoj objavi, Oddworld: Soulstorm na konzole Xbox One i Xbox Series X|S doći sa svim novim gameplay poboljšanjima, popeglanim level dizajnom i prilagodbama balansa te brojnim ispravcima bugova i novim quality of life značajkama koje su sada stigle i na PC, PS4 i PS5. Kada će igra stići na konzole Xbox, studio zasad nije otkrio, no zato su s javnošću podijelili novi teaser trailer (iznad), dok vijesti o datumu izlaska očekujemo uskoro.