Proteklih dana podignula se prašina oko nejasnoća vezanih uz nadolazeću igru Hitman 3 i prebacivanje levela iz prethodnih igara Hitman 1 i Hitman 2, a razvojni studio IO Interactive i Epic Games sada umiruju igrače.

Problem počinje s činjenicom da je Hitman 3 na PC-ju ovoga puta ekskluziva za Epic Games Store, a igra nudi mogućnost prebacivanja levela iz prethodnih igara. No, što ako ste Hitman 1 i Hitman 2 kupili i igrali na Steamu? Rješenja za to zasada nema te se u početku činilo kako će igrači koji već prethodne nastavke imaju na Steamu – igre morati ponovno kupiti na Epic Games Storeu ukoliko levele žele otključati u Hitmanu 3 na EGS-u.

Nastavljamo raditi na rješenju s našim partnerima da omogućimo PC igračima koji posjeduju HITMAN 1 i HITMAN 2 importanje lokacija iz tih igara u HITMAN 3 bez ikakvog dodatnog troška“, istaknuli su sada iz razvojnog studija IO Interactive u novom tweetu nakon što se čitava gaming zajednica podignula na noge. “Garantiramo da igrači NEĆE morati ponovno kupovati te igre“, zaključuju. Umirivanju igrača pridružio se i Epic Games Store.

Ne želimo da se igrači osjećaju primoranima ponovno kupovati sadržaj na Epic Games Storeu koji su već kupili u drugom PC dućanu kako bi pristupili značajkama u novoj igri“, počinje Epic te dodaje: “Blisko surađujemo se IO Interactiveom i moći ćete pristupiti prethodnom sadržaju iz ranijih igara HITMAN“.

U ovom trenutku ni prva ni druga strana nije detaljnije objasnila kakvo će rješenje za ovu situaciju dočekati igrače kad HITMAN 3 izađe na tržište, no u ovom trenutku više ni nemaju puno vremena, jer igra izlazi za dva dana – ove srijede 20. siječnja.