Poznati izdavač Wadjet Eye Games objavio je novi trailer za jedinstveni dark fantasy vampirski RPG Nighthawks, indie igru koja je originalno najavljena na ljeto 2018. te je imala uspješnu Kickstarter kampanju, a iduće godine stiže na PC.

Na igri radi nezavisni studio Curiosity Engine, kojemu je ovo prvi projekt, no na njemu zapravo rade već iskusni pojedinci gaming industrije. Nighthawks je tako kolaboracija poznatog pisca i dizajnera Richarda Cobbetta (Sunless Sea, Sunless Skies), artista Bena Chandlera (Unavowed, Shardlight, Technobabylon) te Davea Gilberta i njegovog indie studija i izdavačke kuće Wadjet Eye Games, poznate po igrama kao što su Unavowed i serijal Blackwell.

Prije šest mjeseci umrli ste i ponovno ste rođeni. Vampir. Lovac. Ne puko biće noći, već jedan od njezinih gospodara“, stoji u službenom opisu igre, čime tvorci Nighthawksa nagovještavaju mračno fantasy okruženje. Studio obećava da nas čeka urbana fantasy RPG igra koja će nas smjestiti u izopačeni i mračni, ali komični grad, u kojemu su ljudi i vampiri prisiljeni živjeti zajedno.

Da bi stvari bile interesantnije, naš će zadatak biti upravljati gotovo pa propalim noćnim klubom koji ćemo morati pretvorii u naše osobno carstvo i to kroz zavođenje, zastrašivanje i korištenje naših jedinstvenih nadnaravnih vampirskih moći. Tijekom igre ćemo regrutirati i sprijateljiti se s drugim vampirima i bićima te otkrivati njihove pozadinske priče i otključavati njihove vješine.

Nighthawks se diči kompletno nasnimljenom glasovnom glumom, specifičnim rukom crtanim vizualnim stilom i dubokom slojevitom pričom, a izlazi nekad tijekom 2021. godine za PC i to putem Steama, na kojemu igru možete dodati na svoju wishlistu.