Hrvatski razvojni tim Pine Studio iz Samobora izradom igara bavi se već osam godina te u svom portfoliju imaju više od 30 igara, od FPS speedrunning platformera SEUM: Speedrunners from Hell za PC, pa do čitavog niza mobilnih igara koje su polučile sjajan uspjeh na platformama Google Play i App Store. Na mobilnom tržištu najpoznatiji su po serijalu Faraway, a njihov najnoviji šesti nastavak tog serijala – Faraway: Galactic Escape – našao se u finalu Googleovog velikog međunarodnog natjecanja Google Play Indie Games Festival.

U natjecanju sudjeluje čitav niz zemalja Europe te Japan i Južna Koreja, a prijavilo se nekoliko stotina studija sa svojim igrama. Natjecanje je trenutno u posljednjoj fazi te je jučer službeno objavljeno kojih se 20 probranih najboljih igara nalazi u finalu u sekciji Europe. Jedna od tih top 20 igara upravo je i domaći uspješni puzzler Faraway: Galactic Escape.

Samo natjecanje traje još od siječnja ove godine. Finale se trebalo održati 25. travnja u Varšavi, glavnom gradu Poljske, gdje je odabranih 20 finalista trebalo dobiti priliku prikazati igru u sklopu javnog eventa. U daljnjem krugu finala u Varšavi top 10 finalista bi bilo odabrano od strane publike i stručnog Google Play tima, nakon čega bi išao posljednji krug finala u kojemu bi tih 10 finalista izlagalo igru pred žirijem sačinjenim od eksperata industrije te bi žiri na samome kraju odabrao tri pobjednika.

Ukoliko ste primijetili da o čitavom slijedu ceremonije finala natjecanja pričamo u prošlom vremenu, iako se treba održati 25. travnja, to je zato što je uslijed komplikacija globalne pandemije koronavirusa finale zasada odgođeno na nedefinirani datum zbog zdravlja i sigurnosti finalista, članova žirija i generalne publike koja je trebala imati pristup ceremoniji.

Kada će se održati finale natjecanja Google Play Indie Games Festival, ostaje vidjeti, no i dalje ostaje činjenica da treba čestitati domaćem studiju Pine na uspjehu i dospijeću njihove igre Faraway: Galactic Escape u finale Googleovog međunarodnog natjecanja. Ukoliko, pak, na svojim mobitelima još niste zaigrali posljednji nastavak serijala Faraway, možete ga pronaći za Android na Google Play Storeu te za iPhone na Appleovom App Storeu.