U drugoj polovici listopada na Steamu će se naći još jedna domaća igra – Escape Simulator, koju donose developeri iz samoborskog Pine Studio

U Escape Simulatoru bježat ćemo iz čak 20 rekreiranih pravih room escape soba te ćemo pritom rješavati originalne zagonetke koje krije. Između ostalih, naći će se tu egipatska piramida, svemirska postaja, misterij viktorijanske vile, a u jednoj od njih morat ćemo pokazati i naše hakerske sposobnosti. Ako ste se ikada našli u jednoj takvoj room escape sobi, sigurno vam je dobro poznato da vas čeka preokretanje svakog komada namještaja, čitanje i onih najsitnijih slova svakog teksta te rješavanje brojnih puzzle zagonetki.

Svaka soba Escape Simulatora stvorena je s podrškom za online kooperativno igranje do 3 igrača (ali možete i solirati!), a tu je i zasebni editor levela s kojim će igrači biti u mogućnosti kreirati svoje escape room sobe i podijeliti ih sa zajednicom.

Igra je povodom objave datuma izlaska dobila i novi trailer kojeg možete pogledati ispod teksta, dok na Steamu možete isprobati i DEMO verziju igre te je wishlistati. Puni izlazak rezerviran je za 19. listopad.