Segin tim zaslužan za Yakuzu je upao u omanje probleme sa svojom novom igrom – Judgement.

Glumac Pierre Taki, po vokaciji i legenda, uhićen je u dalekom Japanu zbog korištenja kokaina nakon što ga je netko – drukao.

Japanska policija je detaljno pretražila Takijev auto, nisu našli ništa, no “herojski” je pao na testiranju za kokain, gdje su mu našli tragove u urinu.

Naš Pierre se inače zove Masanori Taki, ali je kralj pa mora imati i kraljevsko ime kao Pierre. Inače pjeva u japanskoj synthpop grupi Denki Groove, a glumio je i u svoj sili filmova, a davao je glas u par igara među kojima je i Judgement.

Što se Judgementa tiče, to je najnovija igra Yakuza tima unutar Sege i po svemu sudeći je u sličnoj špranci, što nije loša stvar. Taki je davao glas i lice Kyohei Hamuri. Po svemu sudeći, Taki bi trebao dobiti pedalicu s projekta.

Japan prakticira nultu toleranciju na narkotike, kao i veliki dio azijskih zemalja, te je korištenje narkotika izrazit društveni tabu. Ako vas uhvate s kokainom recimo, možete dobiti i do sedam godina.

Sega je povukla Judgement s polica dok ne odluče što će s igrom tijekom novog skandala u kojem su se našli.

Sega izgleda nema sreće, s obzirom da je prošle godine pao i glumac Hiroki Narimiya, koji je glumio u Yakuza 4 i retroaktivno je uklonjen iz igre, što bi se moglo dogoditi i s Judgementom, putem patcha naprimjer.

Osim toga, Taki je dao glas Olafu u Kingdom Hearts III i Frozen 2 i Disney je ekspresno objavio da traži zamjenu za posrnulog glumca.