Praksa tzv. ”review bombinga” označava namjerno umanjivanje korisničkih recenzija, odnosno ocjena nekih igara od strane igrača kao odgovor na neku nepovoljnu praksu koju je implementirao razvojni studio ili izdavač u svoju igru, na neku kontroverznu izjavu člana razvojnog tima ili zbog bilo kojeg drugog razloga koji u igračima može izazvati toliku razinu revolta da ih natjera da ocijene igru s nerealnim ”1/10”.

Ovakva praksa je problematična zato što ta umjetno snižena ocjena igre ne odražava njezinu pravu kvalitetu (točnije, njezin nedostatak) već je rezultat nekih izvanjskih utjecaja koji nemaju veze sa samom igrivošću, pričom, zvukom, optimizacijom i ostalim elementima koji se inače evaluiraju u procesu recenziranja igara.

Steam je prepoznao kako je ova pojava počela uzimati previše maha te se odlučio na implementaciju takozvanih histograma koji će pokazivati razinu zadovoljstva, odnosno nezadovoljstva s igrom kroz cjelokupni vremenski interval od izlaska same igre do trenutnog datuma. Pomoću njega igrači će moći lako detektirati iznenadni porast u negativnim recenzijama i jednostavnim klikom vidjeti o čemu je točno riječ.

Krajnji cilj histograma je pomoći novim kupcima donijeti što objektivniju procjenu u procesu donošenja odluke o kupnji igre, a s druge strane omogućiti svima da i dalje izražavaju svoje mišljenje.