Kao što je nedavno i najavljeno, danas je napokon svjetlo dana ugledao i prvi najavni trailer za MediEvil – remake jedne od kultnih igara s originalnoga PlayStationa koja uskoro dolazi na PlayStation 4.

Osim što je trailer objavljen na službenom YouTube kanalu PlayStationa, stigao je i popratni post na službenom PlayStation blogu.

MediEvil prati priču Sir Dana, neizvjesnog šampiona koji je doživio nesretan kraj na bojnom polju” – počinje u blog postu Shawn Layden, predsjednik SIE Worldwide Studiosa, objašnjavajući radnju MediEvila novim igračima i podsjećajući stare.

Sir Dan dobiva šansu za iskupljenjem kad ga njegov smrtni neprijatelj, zli čarobnjak Lord Zanok, slučajno uskrsne 100 godina nakon toga sudbonosnog dana. Lord Zanok želi pokoriti Kraljevstvo Gallowmerea, a samo kosturski Sir Dan stoji između Zarokove vojske nemrtvih i kraljevstva koje se zakleo zaštititi“.

Na oživljavanju ove kultne igre zajedno sa Sonyjem radi studio Other Ocean Interactive, prethodno poznati po igrama kao što su  Castlevania: Symphony of the Night iz 1997. godine za originalni PlayStation, The Amazing Spider-Man iz 2012. godine te nekoliko igara iz serijala Yu-Gi-Oh!.

Ovaj prvi trailer za iščekivani PS4 remake jedne od najpoznatijih PlayStation igara donosi solidnu količinu gameplay materijala u veličanstvenoj 4K rezoluciji, a nudi i interesantan uvid u vizualne razlike i sličnosti između originalne igre i remakea.

Stoga, da ne duljimo, u nastavku obavezno pogledajte prvi trailer za MediEvil PS4 remake, koji se na tržištu očekuje tijekom 2019. godine: