Nakon jučerašnje konačne objave prvog gameplay reveal trailera i prikaza detalja o Rockstarovom iščekivanom nastavku popularne kaubojske akcijske avanture, mnogo toga nas je zaintrigiralo i još više podiglo interes za Red Dead Redemption 2. Uz sve ostalo što smo saznali o igri iz ovog šestominutnog gameplay trailera, osim bande, dinamičnijeg odnosa s NPC likovima i boravka u kampu, konji će također imati ključnu ulogu, kako i priliči jednoj kaubojskoj priči.

Naime, Rockstar si je postavio za cilj učiniti Red Dead Redemption 2 toliko detaljnim i bogatim sadržajem da imerzija igrača i njihova povezanost s akcijom u igri budu na izrazito visokoj razini. Iako se mnogi današnji igrači u djetinjstvu možda i nisu igrali kauboja jašući na nevidljivim konjima, Red Dead Redemption 2 ponudit će ono najbliže što može kako bismo se temeljito uživjeli u tu ulogu.

Moj konj i ja, prijatelja dva. Različite vrste konja imat će različite prednosti.

Možda će zvučati smiješno, no Red Dead Redemption 2 ipak jest Rockstarova igra, a studio je poznat po svojim sandbox igrama (relativno) velikoga otvorenog svijeta. Stoga, kao što u serijalu GTA imamo priliku voziti različite aute koji se različito „ponašaju“ u vožnji kako bismo lakše ali i vjernije doživjeli osjećaj prave vožnje, tako će Red Dead Redemption 2 imati i različite konje. Što to točno znači?

Prema rečenome u ovom novom gameplay traileru, u igri nas čeka više različitih vrsta, odnosno pasmina konja, od kojih će svaka imati neku svoju prednost i bolje će odgovarati za određene specifične zadatke. U samome traileru nije još točno razjašnjeno kako će se to odražavati na samo kontroliranje konja, no možemo pretpostaviti da će se zapravo raditi o pozadinskim statistikama zbog kojih će neki biti brži, neki snažniji, jedni pokretljiviji, a drugi tromiji ali stabilniji.

No, još jedna ključna stvar je igračev odnos i veza s konjem. Naime, u Red Dead Redemptionu 2 to će biti od izrazite važnosti i mijenjat će se ovisno o našem ponašanju i brizi o njemu. Konja će tako trebati i timariti, zbog čega će s vremenom povezanost s konjem rasti, a to će, pak, direktno utjecati na mehanike upravljanja njime u napetim situacijama. Kako će to točno Rockstar izvesti, zasada ostaje vidjeti, ali mora se priznati da je to ideja vrijedna hvale.

Rockstar obećava da će konje biti lakše kontrolirati što se više brinemo o njima.

Osim za jahanje, putovanje i borbu, konji će, čini se, služiti i kao dodatni „inventory“ prostor jer ćemo oružja, raznorazne iteme, pa čak i ubijene životinje skupljene u lovu moći spremati na konjsko sedlo i u bisage.

Rockstar Games su se, naizgled, doista potrudili i oko nekih najsitnijih detalja te, pošto je ovo tek prvi u nizu gameplay trailera, s nestrpljenjem očekujemo vidjeti što nas još očekuje u Red Dead Redemptionu 2. Podsjetimo, igra izlazi 26. listopada za PlayStation 4 i Xbox One, dok informacije o PC verziji zasada još nisu poznate.

A ukoliko ste propustili ovaj izvrstan prvi gameplay reveal trailer, svakako ga pogledajte u nastavku: