Lucas Pope zaslužan je za indie hit Papers, Please koji je izašao početkom kolovoza 2013. godine. Tada indie igara nije bilo toliko puno kao danas, pa se ova simulacija u kojoj utjelovljujete čovjeka koji radi na granici između dvije fiktivne države nije morala dodatno izdvajati od konkurencije kako bi došla do šire igraće javnosti. Svejedno, Pope je tom odličnom igrom osvojio velik broj igrača koji su s nestrpljenjem čekali njegovu drugu igru. Nedugo nakon što je Papers, Please izašao najavio je spoj avanture i detektivske igre Return of the Obra Dinn na kojoj je do sada radio.

Gotovo pet godina nakon najave, stigla je i sama igra. Službeni opis kaže sljedeće: ” 1802. godine, trgovački brod Obra Dinn krenuo je iz Londona prema Orientu s više od 200 tona tereta. Pola godine nakon toga nije se pojavio na susretištu Cape of Good Hope i proglašen je nestalim. U ranojutarnjim satima 14. listopada 1807. godine Obra Dinn je uplovio u luku Falmouth s neoštećenim jedrima i bez posade. Kao istražitelj za osiguravajuću kuću East India Company u podružnici u Londonu vaš je cilj odmah zaputiti se u Falmouth, pronaći način za se popeti na broj i procijeniti štetu”.

Ono što Return of the Obra Dinn čini posebnim je izgled, a i činjenica da proučavate zamrznute 3D scene prepune nasilja. Oni kritičari koji su do sada uspjeli recenzirati igru izuzetno su oduševljeni, pa ako ste spremni iskusiti nešto drugačije, ovu igru možete zaigrati na računalima. Posjetite službene stranice za više detalja ili pogledajte najavni trailer koji će vam reći da li je to nešto za vas ili ne.