Dobrodošli u ovotjednu rubriku “Igre koje izlaze” u kojoj vam donosimo pregled najznačajnijih igara koje izlaze u nadolazećem tjednu. Igara se nije nakupilo puno, ali je Japan ovih dana osobito aktivan.

Shadow of the Colossus (PS4) – 6.2. 

Bluepoint Games i JAPAN Studio izgradili su novi Shadow of the Colossus potpuno iznova za PlayStation 4. Nova verzija predstavlja svoj nezaboravan svijet novoj generaciji igrača, i u isto vrijeme dopušta starim fanovima da posjete ovo remek-djelo s boljom kvalitetom.

Developer: Bluepoint Games, SIE Japan Studio

Izdavač: Sony Interactive Entertainment

Cijena: 40 dolara

Civilization VI: Rise and Fall ekspanzija (PC) – 8.2.

Civ VI je igra o izgradnji carstva koje može pobijediti pritisak vremena, i Rise and Fall ekspanzija donosi nove odluke, strategije i izazove za igrače da im budu pri ruci u tom cilju. Kao sporedan cilj, Civilization VI: Rise and Fall uključuje više elemenata priče uz pomoć “Povijesnih Trenutaka”, koji označavaju interesantne, preokretne trenutke u vašoj civilizaciji. Ti elementi se događaju svaki put kada igrate, što čini igre unikatnima.

Developer: Firaxis Games

Izdavač: 2K Games

Cijena: 30 dolara

Dragon Quest Builders (Switch) – 9.2.

Dragon Quest Builders je Square Enixov akcijski sandbox rpg koji je do sada bio PlayStation ekskluziva. Igra se odvija u Alefgardu, svijetu iz originalne Dragon Quest igre, gdje je na igračima da nanovo izgrade svijet nakon što je bio uništen. Neke od značajka Dragon Quest Buildersa je pikselirana 3D estetika i elementi izgradnje i skupljanja resursa. Svim tim igra podsjeća na ActRaiser, Dark Cloud, Minecraft i Terrariu.

Developer: Square Enix Co., Ltd.

Izdavač: Square Enix Co., Ltd.

Cijena: 50 dolara

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia (PS4) – 9.2.

Sastavite sedam smrtnih grijeha i borite se za spas kraljevstva u The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia koji izlazi na PS4. Baziran na popularnoj mangi The Seven Deadly sins od autora Nakaba Suzuki, Knights of Britannia dolazi s svom pričom, avanturom i akcijom iz njegovoh korijena. Meliodas, Elizabeth i Hawk neki su od poznatih likova koji dolaze sa svojim jedinstvenim borbenim stilovima.

Developer: NatsumeAtari

Izdavač: Namco Bandai Games

Cijena: 60 dolara

Under Night In-Birth Exe: Late[st] (PS3, PS4, Vita) – 9.2.

Exe:Late[st] treći je nastavak na Under Night In-Birth koji je već neko vrijeme dostupan na Japanskom tržištu. Radi se o kombinaciji 2D fighter igre i visual novela. Kako stvar ne bi bila previše jednostavna, priča je mračna i kompleksna. Sam gameplay se, naime, sastoji od klasičnog istrošivanja protivničkog HP bara.

Developer: French Bread, Ecole Software

Izdavač: Arc System Works, Sega, Aksys Games, Nippon Ichi Software

Cijena (očekivana): 60 dolaraž