Jedna od zanimljivijih igara koju smo prvi put dobili priliku vidjeti za vrijeme prošlogodišnjeg sajma Gamescom krila se iza imena Falcon Age. Za njen razvoj zaslužan je Outerloop Games, relativno novi tim kojeg su 2017. godine osnovali ljudi koji su radili na tradicionalnim igrama, kao i na VR naslovima.

Zbog tih prijašnjih iskustava odlučili su se da će prvi projekt raditi na umu za VR, ali će ga moći iskusiti i oni kojima je draže igrati igre bez tog uređaja na glavi. Oni koji imaju PS VR najviše će se zabaviti ako koriste Move kontrolere, a oni koji nemaju koristit će DualShock kontroler. “Želimo igračima ponuditi više opcija za uživanje u jedinstvenom svijetu Falcon Agea, pa smo se pripremili za različite načine igranja i uređaje”, kaže razvojni tim.

Glavna junakinja ove priče je Ara koja mora naučiti loviti, sakupljati i boriti se protiv robotiziranih kolonizatora kako bi sačuvala svoje kulturološko nasljeđe. U tome će joj pomoći mladi sokol s kojim će pobjeći iz zatvora i krenuti na put prema slobodi.

Falcon Age je ekskluziva za Sonyjeve uređaje, pa ga možete zaigrati samo na PlayStationu 4, neovisno o tome imate li VR uređaj ili ne. Ovu zanimljivu avanturu lijepog izgleda možete nabaviti za 20 američkih dolara, a ako vam treba više detalja pronaći ćete ih na službenim stranicama ili onima koje je pripremio Sony.