Focus Home Interactive nije bio prisutan u pred-E3 ludilu velikih press konferencija, no svakako je prisutan na samome sajmu E3 2018, a tako smo dobili i novi trailer za njihovu potresnu avanturu A Plague Tale: Innocence.

Pod izdavačem Focus Homeom, na ovoj igri radi Asobo Studio prethodno poznat po nekoliko igara baziranih na Disneyjevim crtanim filmovima (poput Ratatouille, WALL-E i Toy Story 3) ali i po zanimljivom akcijskom platformeru ReCore iz 2016. godine.

A Plague Tale: Innocence najavljen je prije godinu dana, točnije, na prošlogodišnjemu E3-ju 2017, putem kratkoga teaser trailera kojim su mnogi ostali šokirani. Naime, radnja A Plague Talea odvija se 1349. godine u kraljevskoj Francuskoj kojom hara kuga. Mi preuzimamo ulogu mlade sestre i još mlađeg brata – Amicie i Huga, koji su u bijegu od Inkvizicije i putuju kroz sela razorena tom užasnom bolešću.

Kako izgleda Francuska razorena kugom, pitate se? Jednom rječju – štakori. Na tisuće i tisuće štakora, svuda. Rojevi i rojevi štakora u neprekidnim valovima naviru i obuzimaju čitavo kraljevstvo Francuske te proždiru ljude, životinje i  sve pred sobom kako bi utažili svoju glad u uništenim selima i bojištima.

U ovome novom i potresnom traileru, objavljenom u sklopu E3-ja 2018, možemo vidjeti uznemirujuću scenu u kojoj su naši protagonisti Amicia i Hugo – vidno iscrpljeni i klonuli na tlu – potpuno okruženi nebrojenom količinom štakora. Jedino što štakore sprječava da im se približe i taj posljednji metar je samo baklja kojom vitla Amicia, pazeći na svoga brata. Iz Focus Home Interactivea i Asobo Studija obećavaju kako nas očekuje mračna, potresna i emocionalna priča čiji gameplay se osniva na mješavini avanture, akcije i stealtha.

Kako će sami gameplay izgledati, još ostaje vidjeti, a izlazak igre najavljen je za 2019. godinu, kada A Plague Tale: Innocence dolazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One. U nastavku, ako vam se previše ne gade štakori, pogledajte najnoviji trailer prikazan na E3 2018. PAŽNJA: 18+