Microsoftova E3 presica upravo nas je iznenadila ekskluzivnom najavom nastavka popularnog survivala. Dakako, radi se o Dying Light 2!

Na stage se popeo veteran industrije – Chris Avellone koji zajedno sa studijom Techland na ovome nastavku radi kao narativni dizajner. Avellone je ukratko objasnio što nas očekuje u Dying Lightu 2.

Za početak, u nastavku možemo očekivati još fluidniji parkour i još bolje animacije pokreta te usavršenu melee borbu. Dying Light 2 donosi novu viziju postapokalipse, koju su u Techlandu prigodno nazvali moderni srednji vijek. Avellone, industrijski stručnjak u storytellingu, obećava i tehnički napredak u narativu, što dakako znači moralne odabire koji će imati prave posljedice.

Dakle, svaka odluka koju donesemo u igri, imat će značajne posljedice na svijet igre koji će se mijenjati pred nama ovisno o našim odlukama. Kako bi nam to lakše objasnili, na presici su nam pokazali prvi ekskluzivni gameplay demo koji izravno pokazuje kako će to izgledati.

Naglasak demoa bio je na ekosustavu koji reagira na svaki naš odabir.  Tako smo imali priliku vidjeti bitnu misiju pregovora s jednom od frakcija u gradu, poznatom kao “Peacekeepers“. S njima ćemo morati pregovarati kako bismo si osigurali pitku vodu. Jedan od odabira rezultirat će uzdizanjem našega dijela grada na novu razinu, ali cijena je to što frakcija Peacekeepers ima striktne poglede na zakon i red, te visoku vojnu kontrolu, što potiče nerede i bitke s onima koji im se nisu pridružili.

Avellone je pri kraju demoa obećao da nas očekuje na stotine odluka koje ćemo morati donijeti i na taj način, svaki igrač moći će skrojiti vlastito i jedinstveno iskustvo igre.

U nastavku obavezno pogledajte video prilog koji uključuje i najavni trailer i demo prikazan izravno na stageu:

Datum izlaska igre zasad još uvijek nije poznat.