Xbox nije mogao ostati ravnodušan uslijed brojnih glasina koje njihove ekskluzive već vide na konkurentskim platformama pa se o svemu ubrzo oglasio Phil Spencer i najavio “poslovni” događaj u kojem će otkriti više o budućnosti Xboxa. Vizija koju Xbox ima u planu bit će otkrivena nekad sljedeći tjedan

Sudeći prema onome što je Spencer rekao, nije sigurno potvrđuje li izjava ili demantira glasne navode koje smo imali prilike vidjeti proteklih dana.

Neslužbene informacije tvrde da Microsoft planira “promjenu strategije” u poslovnoj sferi igara te razmatra dovođenje svojih ekskluziva na konkurentske platforme kao što su PlayStation i Switch. Konkretno, šuška se da bismo nadolazeći Indiana Jones and the Great Circle i Starfield mogli igrati na PlayStationu, a nedavno smo pisali o glasinama da bi Hi-Fi Rush mogli vidjeti na Switchu.

Izgleda da su glasine polarizirale fanove na one koji se boje za tradiciju Xboxa te one koji pozdravljaju odvođenje first-party igara na konkurentske konzole. Predviđanja su raznolika, a što je istina vidjet ćemo i čuti sljedeći tjedan na Xboxovom zbivanju “poslovnog ažuriranja”.