Tijekom prošlogodišnjeg The Internationala – najvećeg Dota 2 turnira, ekipa iz Valvea je najavila Artifact: The Dota Card Game.

Nedavno su potvrdili svoju prisutnost na ovogodišnjem gamescomu, a danas smo dobili datum izlaska i još mnogo zanimljivih informacija vezanih za njihovu novu igru.

Naime Artifact je CCG igra bazirana na svijetu i herojima Dota 2 naslova. Najzanimljivije je što igra neće biti free to play. Ako planirate igrati Artifact, imajte na umu da će te za igranje istoga izdvojiti 20 dolara.

Kad upalite igru, dobiti će te 2 špila od kojih se svaki sastoji od 54 karata. Od tih 54 karata 5 će biti heroji, 9 će biti “item” karte, a ostalih 40 će se doslovno nazivati ostalim kartama. Pokraj ova 2 špila, igrači će dobiti 10 paketa koje mogu otvoriti.

Svaki paket će imati 12 nasumičnih karata, a jedna od njih je garantirano rijetka. Isti ti paketi se mogu kupiti za 2 dolara, a trenutno nemamo informaciju o tome mogu li se i kako će se ovakvi paketi osvajati igranjem igre.

Igra će po prvi puta biti igriva na Pax Westu koji se održava od 31. kolovoza do 3. rujna što znači da Artifact ipak nećemo zaigrati ovog kolovoza u Kölnu.

Artifact: The Dota Card Game izlazi 28. studenog te će biti igriv na PC, Mac i Linux platformama dok Android i iOS verzije igre dolaze u 2019. godini.