Nakon što je EA omogućio rani pristup BioWareovoj igri Mass Effect: Andromeda putem EA i Origins Accessa, sada će i vlasnici PS4 konzole moći zaigrati prvi nekoliko sati nove Mass Effect igre. Jednako kao i vremensko ograničeno isprobavanje na EA i Origins Accessu, igračima je dostupno 10 sati (ukupno) igranja singleplayer i multiplayer komponenti igre.

Singleplayer porciju Andromede možete igrati do “Vaulta” na planetu Eosu, a ako vam se svidi što novi Mass Effect nudi sav vaš napredak bit će prebačen ukoliko kupite cijelu igru.

Ovaj “time-trial” bit će drukčije iskustvo od onoga kakvog su doživjeli igrači koji su dobili rani pristup igri tjedan dana prije izlaska i koji je bio zaslužan za tone negativnog publiciteta koji je igra pokupila u tom periodu. Mass Effect: Andromeda nije dobro prošla ni kod kritičara koji su, osim animacija, prozivali i pisanje u igri kao i nezanimljivost likova. Cijela situacija s Andromedom, kao i težak razvojni proces kroz koji je igra prošla, o čemu je izvjestio Kotaku, rezultiralo je stavljanjem franšize na led na neodređeno vrijeme.

Autor ove vijesti smatra da se usprkos tehničkim poteškoćama koje Mass Effect: Andromeda ima te koje razvojni studio zakrpava i 4 mjeseca nakon izlaska igre, još uvijek radi o odličnoj igri u kojoj će uživati fanovi serijala kao i oni koji neku Mass Effect igru pale prvi put.