Izgleda da je zbog šarenih dojmova koje je Mass Effect Andromeda ostavila na igrače BioWare odlučio staviti čitav serijal na led.

Ove vijesti prenosi portal Kotaku koji je informaciju doznao iz “četiri izvora bliska BioWareu”, no stvari nisu dramatične kako se čine, jer je očigledno riječ o privremenoj stanci dok developeri sami ne vide u kojem će smjeru dalje voditi Mass Effect.

Kotaku također prenosi kako je BioWare Montreal zadužen za Andromedu vidno skresan, te je u njemu ostao mali tim programera koji održavaju igru, dok su ostali usmjereni u druge podružnice i dodijeljeni ostalim projektima.

Dakako, novinari su kontaktirali BioWare i dobili polovično objašnjenje kako svi timovi EA Worldwide Studios međusobno surađuju, a kako BioWare i Motive dijeli isti prostor, bilo je logično da radnici BioWarea budu dodijeljeni projektima Motivea koji su već u razvoju.

O statusu Mass Effecta, BioWare nije izustio ni riječ osim uobičajene daljnje podrške za Andromedu, no kažu da u narednim godinama imaju mnogo toga za podijeliti s igračima.